Documentcreatie

Voor vrijBRP wordt gebruik gemaakt van de Open Source Software LibreOffice. Met deze tool worden sjablonen gemaakt die bij vrijwel elk zaaktype binnen vrijBRP worden toegepast voor het creëren van documenten. Indien van toepassing, volgt aan het einde van een proces een op dat proces van toepassing zijnde overzicht van documenten die afgedrukt kunnen worden.

Deze documenten zijn zodanig ingericht dat bij het selecteren en afdrukken ervan, automatisch de BRP-gegevens worden vooringevuld en andere variabelen zoals ‘Beste Mevrouw….’ of varianten daarop. 

Beautiful girl standing in a airport

Automatische BRP-gegevens en vooringevulde sjablonen

Deze documenten zijn zodanig ingericht dat bij het selecteren en afdrukken ervan, automatisch de BRP-gegevens worden vooringevuld en andere variabelen zoals ‘Beste Mevrouw….’ of varianten daarop. De basis van je document staat en beschikt over een correcte documentinhoud. Bij uitlevering van de vrijBRP-applicatie zijn alle denkbare sjablonen voor alle beschikbare zaaktypes meegeleverd.

Vanaf uitlevering hoeft de gebruiker dan ook niets te doen, behoudens wetswijzigingen waarop de tekst aangepast moet worden in de sjablonen. Of op basis van een proceswijziging bij de gebruiker, waardoor de inhoud van het sjabloon moet worden aangepast. Afhankelijk van de aanpassing(en) kan de gebruiker dit zelf gemakkelijk uitvoeren. Mocht dit niet lukken, om wat voor reden dan ook, wordt het sjabloon door Procura vrijBRP aangepast en in de vrijBRP-applicatie geplaatst en gekoppeld. 

De vrijBRP community

Open source, community, eDienst, software…
Duizelen deze termen in jouw hoofd en denk jij dus nu dat de vrijBRP een feestje is voor techneuten? Dan heb jij dit mis!

De community is voor iedereen; beleidsbepalers, BRP specialisten, visionairs, innovatie guru’s, UX experts, developers.

Eigenlijk voor iedereen die Burgenzaken slimmer, beter en goedkoper wilt maken. Zo draag jij dus ook bij aan onze maatschappij!

Afbeelding Souf