vrijBRP implementeren

Een flexibel en ondersteunend implementatieproces staat centraal om gemeenten te begeleiden naar efficiëntie en modernisering, rekening houdend met de unieke uitdagingen van elke gemeente.

0

fases voor de implementatie

0

maanden doorlooptijd gemiddeld voor een implementatie

Implementatiefasen

Elke gemeente heeft haar eigen verhaal en behoeften. Daarom is het implementatieproces van vrijBRP ontworpen om flexibel en aanpasbaar te zijn:

Initiatie fase

De implementatie start met het begrijpen van de specifieke situatie en doelstellingen, waarbij een op maat gemaakte projectplan wordt ontworpen die aansluit bij de specifieke behoeften van de gemeente. Uiteraard is dit projectplan gebaseerd op de beproefde aanpak van de implementatie aanpak.

In deze fase worden ook alle technische zaken geregeld; de vrijBRP omgeving wordt opgezet en ingericht, de koppelingen worden in de basis gelegd en getest.

De fase van zorgvuldige dataconversie

Veiligheid en nauwkeurigheid staan voorop bij de overdracht van bestaande gegevens naar vrijBRP-platform. 

Het converteren van de BRP data uit het oude systeem is de prioriteit van deze fase, met de test synchroniteitstoets met het RvIG als belangrijkste resultaat.

Naast de prioriteit voor een zorgvuldige BRP conversie is het ook mogelijk om zaak- en procesinformatie over te nemen. Ook dit maakt onderdeel uit van deze fase.

Inrichtingsfase

Na de dataconversie kunnen we concluderen dat de basis voor jouw vrijBRP platform is afgerond. Vanaf nu is het inrichten en finetunen.

VrijBRP heeft namelijk al een basisinrichting die effectief is voor elke gemeente, maar uiteraard is het mogelijk om de processen nog verder in te richten op de situatie van jouw gemeente.

Daarom wordt in deze fase vrijBRP ingericht volgens de specifieke processen en vereisten van de gemeente, met integratie van functionaliteiten en aanpassing van workflows.

Een belangrijke stap in deze fase is ook de inrichting van de digitale diensten voor inwoners.

Training- en acceptatiefase

Als de technische basis gelegd is en vrijBRP ingericht is op de gweneste inrichting voor jouw gemeente, dan is het tijd om iedereen wegwijs te maken in het platform.

Uitgebreide trainingen zorgen ervoor dat het team vertrouwd raakt met het nieuwe systeem, met voortdurende ondersteuning voor maximale benutting van vrijBRP.

Na de trainingen is het ook van belang een uitgebreide test- en acceptatiefase te introduceren. Werkt alles zoals van te voren bedacht, zowel technisch als functioneel. Is elke BRP specialist comfortabel met het nieuwe platform en is er vertrouwen voor de livegang?

Livegang en nazorg

Een soepele overgang naar het nieuwe systeem wordt gegarandeerd, gevolgd door continue ondersteuning en optimalisatie. Dat is tenminste wat onze implementatiepartners nastreven.

Een onderdeel van elke implementatie is ondersteuning op de werkvloer. De implementatiepartners zijn minstens twee weken op de werkvloer aanwezig vanaf de livegang om directe vragen en eventuele aanpassingen in de inrichting te kunnen verzorgen.

Wat een beknopte beschrijving zeg!

Uiteraard is een implementatieplan voor een BRP platform niet samen te vatten in vijf korte fase omschrijvingen. Heb je meer vragen of wil je een template implementatieplan van één van de implementatiepartners ontvangen? Neem dan contact met ons op en we helpen je verder.

Students are ready for the teacher question

Support na de livegang

Belangrijk in onze community is dat elke implementatiepartner met korte lijnen en op een persoonlijke manier te bereiken is, voor vragen storingen en verbeteringen. Je bent geen nummer en er zijn geen beperkingen.

Uiteraard wordt er ook een SLA afgesproken en kan je meldingen indienen via telefoon, email of een supportportaal.

VrijBRP is te installeren op een HAVEN platform na keuze. Over het algemeen zien we dat vrijBRP extern gehost wordt en de implementatiepartner zal jou pro-actief op de hoogte houden van de gezondheid van jullie platform.

 

Doorontwikkelen en kennis delen

Een uniek element van vrijBRP is de community. Zowel online als fysiek is deze community geactiveerd om kennis en ideeën met elkaar te wisselen. Zo heb je altijd de juiste kennis en informatie van vrijBRP voorhanden.

Op het communityplatform van vrijBRP zijn ook allerlei kennisitems te vinden, als werkinstructies en instructievideos.