Blog

Hoe besparen gemeenten tot wel 50% met vrijBRP? Want 50% besparen, dat is een slimme keuze!

50% besparen, dat is een slimme keuze!

Gemeenten staan voortdurend voor de uitdaging om hun middelen zo efficiënt mogelijk in te zetten. In deze blog duiken we in de mogelijkheden die VrijBRP biedt aan gemeenten om aanzienlijk te besparen op structurele kosten. De belofte is groot: tot 50% besparing. Laten we eens kijken hoe dit haalbaar is.

Geen Vendor Lock-in, dus besparen gemeenten

Traditioneel zijn gemeenten vaak afhankelijk van één leverancier voor hun Basisregistratie Personen (BRP) systemen. Dit kan leiden tot hoge kosten en minder flexibiliteit. VrijBRP daarentegen is een open systeem, wat betekent dat gemeenten niet vastzitten aan één specifieke leverancier. Dit maakt het gemakkelijker om te kiezen voor de beste oplossing tegen de scherpste prijs.

Een moderne architectuur met vrijBRP​

VrijBRP is gebouwd met een moderne architectuur, die efficiëntie en flexibiliteit bevordert. Dit betekent dat het systeem gemakkelijk kan worden aangepast en geschaald naarmate de behoeften van de gemeente veranderen. Bovendien maakt de moderne architectuur het eenvoudiger om nieuwe technologieën te integreren, wat op de lange termijn kan leiden tot verdere kostenbesparingen.
En oh ja, vrijBRP is het enige BRP platform en het enige platform van alle basisregistratie die voldoet aan de common ground architectuurprincipes.

Marktwerking voor basisregistratie personen (BRP)​

Door het open source karakter van vrijBRP, ontstaat er een gezonde marktwerking. Leveranciers kunnen concurreren om de beste diensten te bieden tegen de meest concurrerende prijzen. Dit stimuleert innovatie en zorgt ervoor dat gemeenten toegang hebben tot de nieuwste en meest kosteneffectieve oplossingen.

Praktijkvoorbeeld:

In de standaard opzet van vrijBRP heeft een gemeente de keuze om ook gebruik te maken van de standaard e-diensten die vrijBRP biedt. Maar de gemeente heeft ook de keuze om andere e-diensten aan te sluiten op vrijBRP. Zo heeft gemeente Sittard-Geleen met hun vaste leverancier voor e-dienstoplossingen verschillende e-dienten aangesloten op vrijBRP.
Sittard-Geleen betaald niet dubbel; zij betalen niet voor techniek die zij niet nodig hebben. Maar zij hebben wel de vrijheid om hun beleid ook door te voeren in een BRP platform. Win-Win.

Slimme en Moderne Hosting met een open systeem

In plaats van te vertrouwen op verouderde en kostbare lokale servers, maakt VrijBRP gebruik van moderne hosting-oplossingen. Dit zorgt niet alleen voor betere prestaties en schaalbaarheid, maar ook voor significante kostenbesparingen op het gebied van onderhoud en infrastructuur.

  • vrijBRP maakt als enige BRP platform gebruik van een schaalbaar en modern cloud platform, opgezet in de nieuwe HAVEN architectuur;
  • vrijBRP heeft als enige BRP platform geen legacy framework, wat duur is qua beheer en onderhoud;
  • vrijBRP maakt als enige gebruik van een moderne databaseplatform, PostgreSQL. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van grote en logge database frameworks als een AS400 mainframe of MS SQL server clusters.
  •  

Gemeenten kunnen investeringskosten delen

Een van de sterke punten van vrijBRP is de mogelijkheid voor gemeenten om samen te werken en investeringskosten te delen. Dit kan variëren van het delen van kennis tot het delen van de kosten voor ontwikkeling en onderhoud. Samenwerken kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, met behoud van een hoge kwaliteit van dienstverlening. Samen organiseren kan dus echt!

Een van de sterke punten van vrijBRP is de mogelijkheid voor gemeenten om samen te werken en investeringskosten te delen. Dit kan variëren van het delen van kennis tot het delen van de kosten voor ontwikkeling en onderhoud. Samenwerken kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren, met behoud van een hoge kwaliteit van dienstverlening. Samen organiseren kan dus echt!

Gebruik van verschillende Open Source componenten

VrijBRP maakt gebruik van open source componenten, wat betekent dat er geen licentiekosten zijn voor het gebruik van de software. Daarnaast heeft de open source community een rijke historie van samenwerking en innovatie, wat leidt tot een constante stroom van verbeteringen en updates zonder de hoge kosten die vaak gepaard gaan met propriëtaire software

Conclusie

VrijBRP biedt gemeenten een slim en kosteneffectief oplossing voor hun Basisregistratie Personen platform. Door het elimineren van vendor lock-in, het toepassen van moderne architectuur en hosting-oplossingen, het bevorderen van marktwerking, het delen van investeringskosten en het benutten van open source componenten kunnen gemeenten aanzienlijk besparen en tegelijkertijd een robuust en flexibel systeem behouden. Het is een win-win situatie die de toekomst van gemeentelijke dienstverlening transformeert.

Met vrijBRP kan jouw gemeente tot wel 50% besparen op jaarlijkse software en beheerkosten voor een BRP platform. Benut deze besparing om baanbrekende innovaties en/ of maatschappelijke doelstellingen te verwezenlijken. Waar kiest jouw gemeente voor?

Share This :